De duurste veilingitems aller tijden

Het is niet dat online veilingen zo’n vlucht hebben genomen. Het is een interessante business, niet alleen voor de kopers op veilingen, maar zeker ook voor de veilinghuizen zelf. In veel gevallen kun je artikelen heel voordelig aankopen via online veilingen. Natuurlijk moet je het spel dat hierbij hoort wel een beetje beheersen en natuurlijk ben je afhankelijk van de concurrentie die ook een bod uit brengt. Tot slot is het zaak dat je van tevoren bepaald hoeveel je maximaal uit wil geven voor het item waar je een bod op wil uitbrengen.

Prijsvoordeel is niet het enige waarom mensen bieden op veilingen. Vaak worden er heel bijzondere of heel kostbare items aangeboden. Items die afkomstig zijn uit (privé)collecties of uit musea en die je simpelweg niet in de winkel kunt kopen. Dit zijn over het algemeen heel gewilde items en dit soort veilingen winnen is vaak een kostbare zaak. Om je een beeld te geven van wat er uitgegeven wordt als het een zogenaamd collectors item betreft volgen hier een aantal spraakmakende voorbeelden.

nude-green-leaves-and-bustNude, Green Leaves and Bust van Pablo Picasso

Pablo Picasso schilderde het schilderij Nude, Green LeavesandBust in 1932. Lang heeft hij niet gedaan over dit meesterwerk, want binnen een dag had hij dit al af. Als je dan weet dat dit schilderij maar liefst 106,5 miljoen dollar heeft opgebracht tijdens een veiling, dan zal je het vast met ons eens zijn dat dit niet gek is voor slechts één dagje werken.

Een plukje haar van Elvis Presley:

Elvis Presley was in vele opzichten een bijzondere man. Natuurlijk was en is daar zijn muziek, die tot op de dag van vandaag nog dagelijks wereldwijd wordt gedraaid en geluisterd. Maar ook qua uiterlijk was het een bijzondere man en zijn typische haardracht was een absoluut kenmerk van de man. Een plukje van zijn haar heeft op een veiling 115.000 dollar in het laatje gebracht. Alleen voor diehard fans….

1957 Ferrari 250 TestaRossa1957 Ferrari 250 TestaRossa:

Praat je over exclusieve sportwagens, dan heb je het over Ferrari. Met name het model dat ontworpen is door Sergio Scaglietti is geliefd, getuige het bedrag van 12,2 miljoen dollar dat hiervoor werd betaald.

De “Happy Birthday Mr. President” jurk van Marilyn Monroe:

Fan of geen fan van Marilyn Monroe, iedereen kent haar en iedereen kent zeker de beelden waarin zij president John F. Kennedy toezingt voor zijn verjaardag. Het jurkje dat zij toentertijd droeg kostte haar slechts 12.000 dollar, maar werd jaren later geveild voor het luttele bedrag van $1,267.600,-